Tour des Collines - Grinta ! Challenge

04/05/2024

Tour des Collines - Grinta ! Challenge

Op zaterdag 4 mei staat een nieuwe editie van de Tour des Collines op het programma. Een echte klimklassieker die de Proximus Cycling Challenge weer naar Doornik brengt! Collège Notre-Dame de la Tombe vormt het vertrekpunt van deze uitdagende tocht, waar de golvende heuvels van “het Land van de Heuvels” je klimkwaliteiten zullen testen. Hoewel de hellingen misschien wat minder bekend zijn, dagen de pittige klimmetjes je klimmersbenen uit. Onderschat de opeenvolging van korte, krachtige inspanningen zeker niet!

De prachtige landschappen onderweg zijn een welkome afleiding en doen je de inspanningen even vergeten. Met een unieke mix van uitdagende hellingen en mooie uitzichten, is de Tour des Collines een niet te missen pareltje! Ontdek de schoonheid van de regio terwijl je jezelf uitdaagt op verschillende hellingen. Met drie verschillende afstanden (85 km, 125 km en 160 km) is er voor elk niveau een perfecte uitdaging.

DAGEN
UUR
MIN
SEC

Foto's

Fotoservice

Sportograf.com

is onze officiële fotopartner en zal foto’s nemen van alle deelnemers tijdens Tour des Collines. Deze kan je een dag na je deelname bestellen via deze link onderstaande knop.

Hier vind je meer info over hoe met je foto’s wordt omgegaan.

Ontdek het parcours

De Tour des Collines brengt je doorheen ‘Le Pays des Collines’, het Land van de Heuvels. Tussen Doornik en Brussel ontdek je een prachtige maar vooral ook heuvelachtige regio. Het Parc Naturel du Pays des Collines, het gebied werd tot natuurpark benoemd, heeft aan prachtige natuur geen gebrek en vormt het ideale decors voor een aangename fietstocht. De talrijke plateaus op het parcours zorgen ervoor dat je kan genieten van fantastische uitzichten. Een ideaal moment om even te bekomen van de uitdagende hellingen die je tijdens je tocht moet overwinnen.

Al gehoord van Les Papins, Les Hauts, Le Saule Pendu of Mont Saint-Aubert? Prachtige namen voor uitdagende, maar ietwat onbekende, kuitenbijters. Hameau des Papins: de eerste 500 meter zijn loodzwaar met pieken tot 14%. Les Hauts: een meedogenloze klim van één kilometer lang en voortdurend stijgend aan 9%. Le Saule Pendu: een kasseihelling waar je automatisch het gootje opzoekt. De Mont Saint-Aubert: sinds 1985 de eerste col in België die werd voorzien van een colbordje én terug te vinden was op de Michelinkaart. Het zijn maar enkele van de vele hellingen die je tijdens de Tour des Collines moet overwinnen.

Neem daar ook nog eens de goedlopende, rustige wegen onderweg bij en je hebt alle ingrediënten voor een topparcours. Fiets jij graag in een mooie omgeving en schrikken hoogtemeters je niet af? Schrijf je dan zeker in voor de Tour des Collines – Grinta! Challenge!

85 km

800 hm

Start & finish: Doornik

Mont St Aubert

Col Croix Jubaru ( Passage) 99 m

Mont Enclus

Côte de Trieu

Croisette 1

Trou Robin

Relambu

St Pierre

Mont St Aubert

Col Croix Jubaru ( Passage) 99 m

125 km

1500 hm

Start & finish: Doornik

Mont St Aubert

Col Croix Jubaru ( Passage) 99 m

Mont Enclus

Trieu

Croisette 1

Saule Pendu

Mont de Mainvault

Bousée

Les Papins

Le Grinquier

Croisette 2

Trou Robin

Relambu

St Pierre

Mont St Aubert

Col Croix Jubaru ( Passage) 99 m

160 km

2000 hm

Start & finish: Doornik

Mont St Aubert

Col Croix Jubaru ( Passage) 99 m

Mont Enclus

Trieu

Croisette 1

Saule Pendu

Mont de Mainvault

Bousée

Les Papins

Hurdumont

Les Plachettes

Haizette

Cinquant

Les Hauts

Le Grinquier

La Croisette 2

Trou Robin

Relambu

St Pierre

Mont St Aubert

Col Croix Jubaru ( Passage) 99 m

Online inschrijven (t.e.m. vrijdag 3 mei 23u59)

Parcours gekozen? Prima! Hieronder vind je alle tarieven voor de Tour des Collines – GRINTA! Challenge.

5€ korting of meer bij je inschrijving? Dat kan! Lees hier hoe dit kan via de Proximus Recycling actie.

Afstanden

Tarief t.e.m. 20/04

Tarief na 20/04

85 km

€ 15

€ 18

125 km

€ 17

€ 20

160 km

€ 19

€ 22

Vroeg inschrijven loont de moeite!

Spring mee met de vroege vlucht en schrijf je in vóór 20/04/2024, zo zit je in de ontsnapping en geniet je van een voordelig tarief.

Opgelet: Bij je inschrijving wordt er €5 waarborg toegevoegd voor het gebruik van je kaderplaatje. Je krijgt deze waarborg terugbetaald bij aankomst of kan het inruilen voor een originele T-shirt.

Schrijf je liever ter plaatse in?

Dat kan, dan krijg je van ons na betaling meteen je kaderplaatje. De inschrijvingsstand aan Collège Notre-Dame de la Tombe is geopend op zaterdag 4 mei 2024:

 • 160 km: 07u30 – 09u00
 • 125 km: 07u30 – 10u00
 • 85 km: 07u30 – 11u00

Groepsinschrijvingen (t.e.m. zondag 21 april – 23u59)

Wil je samen met collega’s en vrienden de uitdaging aangaan? Dan kan je als groep inschrijven tot en met zondag 21 april.

Praktische info

De organisatie voorziet voldoende parking in de nabijheid van start en aankomst. Op deze manier kan je veilig je wagen parkeren.

Tournai Expo Kain, Rue du Follet 2B, 7540 Kain.

Volg vanaf Tournai Expo Kain de pijlen om aan de start te geraken aan Collège Notre-Dame de la Tombe. Ook na je tocht brengen de pijlen je vanaf de finish opnieuw naar de parking aan Tournai Expo Kain.

Start- en Finishlocatie

Collège Notre-Dame de la Tombe, Rue de l’Abbé Dropsy 2, 7540 Tournai

Starturen:

 • 160 km: 07u30 – 09u00
 • 125 km: 07u30 – 10h00
 • 85 km: 07h30 – 11h00
 • Een uitgebreide bevoorrading aan elke controlepost*
 • Gratis koffie bij de start
 • Technische bijstand & depannagedienst onderweg
 • Medische service aan iedere bevoorrading en aan de start/finish
 • Kadersticker met vermelding van hellingen en bevoorradingen
 • Een verzekering (geen helm = niet verzekerd)
 • Seingevers op het parcours en aan de start/finishlocatie
 • Bepijld parcours met perfecte signalisatie
 • Bewaakte fietsenstalling
 • Een gezellige après bike na de finish

Scan & ride

Schrijf online in en ontvang je ticket via mail. Zo kan je meteen je kaderplaatje afhalen bij vertoon van je ticket aan de Scan & Ride balies en hoef je niet meer van de fiets!

Daginschrijving

Schrijf je liever ter plaatse in? Plaats dan zeker je fiets in de beveiligde fietsenstalling!

De inschrijvingsstand is geopend op zaterdag 4 mei 2024.

 • 160 km: 07u30 – 09u00
 • 125 km: 07u30 – 10u00
 • 85 km: 07u30 – 11u00

Geniet tijdens je tocht van uitgebreide bevoorradingen met sportvoeding en sportdrank, water en een uitgebreid assortiment aan koeken en fruit.

Aantal bevoorradingen*:

 • 160 km: 3 bevoorradingsposten
 • 125 km: 2 bevoorradingsposten
 • 85 km: 1 bevoorradingspost

*Bevoorrading enkel op vertoon van het kaderplaatje!

De laatste bevoorradingspost sluit om 15u00 uur. Indien je hier later arriveert, ben je geen officiële deelnemer meer en ben je verplicht om de kortste weg naar de finish te nemen. De finish in Doornik sluit officieel om 17u00 uur.

Ruil na afloop van je tocht je kaderplaatje in voor €5 waarborg of ruil het in voor een originele T-shirt!

Er wordt ook een gezellige après-bike voorzien waar je even kan nagenieten van je rit.

Pech onderweg?

Er is technische bijstand voorzien bij de start en de bevoorradingen. Geraak je niet tot daar? Bel dan naar het noodnummer dat op de achterkant van je kaderplaatje vermeld staat om beroep te doen op onze mobiele pechverhelping.

Medische bijstand is voorzien bij de start en bij de bevoorradingen. Bij dringende medische hulp bel je uiteraard het noodnummer 112.

Recycling actie

In België liggen drie miljoen gsm’s vergeten in een lade. En toch kan 90% van de materialen in gsm’s gerecycleerd worden (koper, kobalt, zilver, goud, enz.). In 2024 wil Proximus maar liefst 140.000 toestellen inzamelen en ze recycleren dankzij de samenwerking met Brainscape. Samen voorkomen we nieuwe winning van grondstoffen in ontwikkelingslanden.

Een warme oproep naar alle wielerliefhebbers om hun groenste beentje voor te zetten en deel te nemen aan de recycling actie! Dit kan bij alle Proximus Cycling Challenges vermeld in de kalender en bij 6 tochten van de Teamleader Crm Classics Tour. Je recycling deelname wordt beloond. Hoe? Dat ontdek je via de knop hieronder.

GSM

Gezondheid

De organisator raadt iedereen aan om geen zware inspanningen te leveren waarop men fysiek niet goed voorbereid is. Maak verstandige keuzes aangaande de afstand die je wil afleggen en/of het tempo dat je je lichaam wil opleggen.

Wie prestatiegericht en aan hoge intensiteit wil sporten, laat zich best jaarlijks controleren door een (sport)arts. Het voorleggen van medische attesten is niet verplicht.

Het is aan de sporter zelf om te beslissen hoe hij omgaat met de informatie die hij meekrijgt tijdens een medische controle. De organisator draagt dienaangaande geen verantwoordelijkheid.

Voel je je ziek, moet je hoesten, niezen of heb je koorts? Gezien de huidige gezondheidssituatie raden we je aan om thuis te blijven en niet naar het event te komen.

FAQ

In dat geval worden de inschrijvingen overgezet naar een volgende editie.

Indien je wilt wisselen naar een kortere afstand dan kan je ten laatste voor 21 april 2023 contact opnemen met info@peloton.be. Indien je wilt wisselen naar een langere afstand dan helpen we je graag ter plaatse verder aan de infodesk. Je zal ter plaatse het verschil kunnen bijbetalen.

Respecteer de wegcode en fiets proper

De organisatie en de politie zullen toezien op het respecteren van de wegcode. Overtredingen zullen gescanctioneerd worden. Om het voortbestaan van het evenement niet in het gedrang te brengen, vragen we dus nadrukkelijk om de verkeersreglementen na te leven, geen afval achter te laten, en niet te wildplassen. Wij rekenen op een sportieve ingesteldheid van alle deelnemers.