Tour des Collines - Grinta ! Challenge

06/05/2023

Tour des Collines - Grinta ! Challenge

De Proximus Cycling Challenge trekt op zaterdag 6 mei naar Doornik. Aan Tournai Expo verwelkomen we alle fietsliefhebbers voor de Tour des Collines. Deze tocht doet zijn naam alle eer aan, doorheen het Land van de Heuvels is het klimmen geblazen. De opeenvolging van pittige hellingen gaan je klimmersbenen op de proef stellen. De prachtige landschappen onderweg doen je de inspanningen even vergeten en maken van deze tocht een niet te missen pareltje! Je hebt keuze uit 3 afstanden: 85, 125 en 165km.

DAGEN
UUR
MIN
SEC

Fotoservice

Sportograf.com is de officiële fotoservice van de Tour des Collines – Grinta ! Challenge. Deze fotografen hebben de afgelopen jaren een goede reputatie opgebouwd onder de deelnemers met hun volledig digitale service en hun redelijke prijzen. Aangezien zij zelf actief zijn als fietsers, hebben ze ook een uitstekend gevoel vanuit het perspectief van de deelnemer.

Na het event kan u hier uw eigen persoonlijke foto’s opzoeken van de Tour des Collines – GRINTA! Challenge! 2023.

Ontdek het parcours

De Tour des Collines – Grinta! Challenge brengt je doorheen ‘Le Pays des Collines’, het Land van de Heuvels. Tussen Doornik en Brussel ontdek je een prachtige maar vooral ook heuvelachtige regio. Het Parc Naturel du Pays des Collines, het gebied werd tot natuurpark benoemd, heeft aan prachtige natuur geen gebrek en vormt het ideale decors voor een aangename fietstocht. De talrijke plateaus op het parcours zorgen ervoor dat je kan genieten van fantastische uitzichten. Een ideaal moment om even te bekomen van de uitdagende hellingen die je tijdens je tocht moet overwinnen. Neem daar ook nog eens de goedlopende, rustige wegen onderweg bij en je hebt alle ingrediënten voor een topparcours. Fiets jij graag in een mooie omgeving en schrikken hoogtemeters je niet af? Schrijf je dan zeker in voor de Tour des Collines – Grinta! Challenge!

85 km
+636m

Mont St Aubert

Côte de Trieu

Drève du Caillois

Trou Robin

Relambu

St Pierre

Col Croix Jubaru

125 km
+1561m

Mont St Aubert

Drève du Caillois

Croisette 1

Saule Pendu

Mont de Mainvault

Bousée

Les Papins

Les Hauts

Grinquier

Croisette 2

Trou Robin

Relambu

St Pierre

Col Croix Jubaru

165 km
+2106m

Mont St Aubert

Trieu

Drève du Caillois

La Croisette 1

Saule Pendu

Mont de Mainvault

Bousée

Les Papins

Hurdumont

Les Plachettes

Haizette

Cinquant

Les Hauts

Le Grinquier

La Croisette 2

Trou Robin

Relambu

St Pierre

Col Croix Jubaru

Online inschrijven (t.e.m. vrijdag 5 mei 23u59)

Parcours gekozen? Prima! Hieronder vind je alle tarieven voor de Tour des Collines – GRINTA! Challenge.

Afstanden

Tarief t.e.m. 23/04

Tarief na 23/04

85 km

€ 15

€ 18

125 km

€ 17

€ 20

165 km

€ 19

€ 22

Vroeg inschrijven loont de moeite!

Spring mee met de vroege vlucht en schrijf je in vóór 23/04/2023, zo zit je in de ontsnapping en geniet je van een voordelig tarief.

Opgelet: Bij je inschrijving wordt er €5 waarborg toegevoegd voor het gebruik van je kaderplaatje. Je krijgt deze waarborg terugbetaald bij aankomst of kan het inruilen voor een originele T-shirt.

Leden van Cycling Vlaanderen/FCWB kunnen steeds aan het voordeeltarief inschrijven.

Schrijf je liever ter plaatse in?

Dat kan, dan krijg je van ons na betaling meteen je kaderplaatje. De inschrijvingsstand aan Tournai Expo is geopend op zaterdag 6 mei 2023:

 • 165 km: 07u30 – 09u00
 • 125 km: 07u30 – 10u00
 • 85 km: 07u30 – 11u00

Groepsinschrijvingen (t.e.m. zondag 23 april – 23u59)

Wil je samen met collega’s en vrienden de uitdaging aangaan? Dan kan je als groep inschrijven tot en met zondag 23 april.

Praktische info

De organisatie voorziet voldoende parking in de nabijheid van start en aankomst. Op deze manier kan je veilig je wagen parkeren.

 • Tournai Expo Kain, Rue du Follet 2B, 7540 Kain.

Startlocatie
Tournai Expo Kain
Rue du Follet 2B
7540 Kain

Finishlocatie

Ferme Witdouck
Rue de Mourcourt 2
7540 Tournai

Starturen:

 • 165 km: 07u30 – 09u00
 • 125 km: 07u30 – 10h00
 • 85 km: 07h30 – 11h00
 • Een uitgebreide bevoorrading aan elke controlepost*
 • Gratis koffie bij de start
 • Technische bijstand & depannagedienst onderweg
 • Medische service aan iedere bevoorrading en aan de start/finish
 • Kadersticker met vermelding van hellingen en bevoorradingen
 • Een verzekering (geen helm = niet verzekerd)
 • Seingevers op het parcours en aan de start/finishlocatie
 • Bepijld parcours met perfecte signalisatie
 • Bewaakte fietsenstalling
 • Kleedkamers & douches
 • Een gezellige après bike na de finish

Scan & ride

Schrijf online in en ontvang je ticket via mail. Zo kan je meteen je kaderplaatje afhalen bij vertoon van je ticket aan de Scan & Ride balies en hoef je niet meer van de fiets!

Daginschrijving

Schrijf je liever ter plaatse in? Plaats dan zeker je fiets in de beveiligde fietsenstalling!

De inschrijvingsstand is geopend op zaterdag 6 mei 2023.

 • 165 km: 07u30 – 09u00
 • 125 km: 07u30 – 10u00
 • 85 km: 07u30 – 11u00

Geniet tijdens je tocht van uitgebreide bevoorradingen met sportvoeding en sportdrank, water en een uitgebreid assortiment aan koeken en fruit.

Aantal bevoorradingen*:

 • 165 km: 3 bevoorradingsposten
 • 125 km: 2 bevoorradingsposten
 • 85 km: 1 bevoorradingspost


*Bevoorrading enkel op vertoon van het kaderplaatje!

De laatste bevoorradingspost sluit om 15u00 uur. Indien je hier later arriveert, ben je geen officiële deelnemer meer en ben je verplicht om de kortste weg naar de finish te nemen. De finish in Doornik sluit officieel om 17u00 uur.

Kleedkamers en douches

Opgelet! Wegens werken in Tournai Expo kunnen we geen kleedkamers of douches voorzien. Wees voorbereid. Toiletten zullen wel ter plekke aanwezig zijn.

Ruil na afloop van je tocht je kaderplaatje in voor €5 waarborg of ruil het in voor een originele T-shirt!

Er wordt ook een gezellige après-bike voorzien waar je even kan nagenieten van je rit.

Pech onderweg?

Er is technische bijstand voorzien bij de start en de bevoorradingen. Geraak je niet tot daar? Bel dan naar het noodnummer dat op de achterkant van je kaderplaatje vermeld staat om beroep te doen op onze mobiele pechverhelping.

Medische bijstand is voorzien bij de start en bij de bevoorradingen. Bij dringende medische hulp bel je uiteraard het noodnummer 112.

FAQ

Dit is mogelijk op eigen initiatief. Neem ten laatste voor 23 april 2023 contact op met info@peloton.be.

Indien je wilt wisselen naar een kortere afstand dan kan je ten laatste voor 23 april 2023 contact opnemen met info@peloton.be. Indien je wilt wisselen naar een langere afstand dan helpen we je graag ter plaatse verder aan de infodesk. Je zal ter plaatse het verschil kunnen bijbetalen.

In dat geval worden de inschrijvingen overgezet naar een volgende editie.

Gezondheid

De organisator raadt iedereen aan om geen zware inspanningen te leveren waarop men fysiek niet goed voorbereid is. Maak verstandige keuzes aangaande de afstand die je wil afleggen en/of het tempo dat je je lichaam wil opleggen.

Wie prestatiegericht en aan hoge intensiteit wil sporten, laat zich best jaarlijks controleren door een (sport)arts. Het voorleggen van medische attesten is niet verplicht.

Het is aan de sporter zelf om te beslissen hoe hij omgaat met de informatie die hij meekrijgt tijdens een medische controle. De organisator draagt dienaangaande geen verantwoordelijkheid.

Voel je je ziek, moet je hoesten, niezen of heb je koorts? Gezien de huidige gezondheidssituatie raden we je aan om thuis te blijven en niet naar het event te komen.

Respecteer de wegcode en fiets proper

De organisatie en de politie zullen toezien op het respecteren van de wegcode. Overtredingen zullen gescanctioneerd worden. Om het voortbestaan van het evenement niet in het gedrang te brengen, vragen we dus nadrukkelijk om de verkeersreglementen na te leven, geen afval achter te laten, en niet te wildplassen. Wij rekenen op een sportieve ingesteldheid van alle deelnemers.